Blog

IMG_0101.jpg
Diumenge 10 de juny de 2018 | publicat per Eva | categoria/s: Salut, Relaxació

UNA SESSIÓ DEL MÈTODE SATO

Amb Miharu Ogawa, a HAMMAM&HENNA

Un passeig pel barri... 

Les casualitats no existeixen. Caminant prop de QPILATES, vaig passar per davant de Hammam&Henna i vaig demanar hora per colorar-me el cabell. Fa anys que ho faig jo mateixa a casa però, per falta de temps, vaig pensar que seria bo provar que tal. I la veritat és que va ser molt millor del que m'esperava (ja tenen una fidel clienta més), no només pels resultats i l'atenció exquisida de tots els treballadors del centre, sinó perquè, parlant, parlant, vaig conèixer a la Miharu. Em va parlar del mètode Sato i els seus beneficis. Com a apassionada de tot el que sigui benestar del cos i exercici, vaig decidir provar-ho. Pel que em va explicar, és una tècnica molt comuna a Japó i totalment desconeguda aquí. 

Podríem dir que el mètode Sato engloba una sèrie d'exercicis i una tècnica manual que et fa la terapeuta i que també es pot realitzar en un mateix. Vaig tenir l'oportunitat de fer les dues opcions. 

Els exercicis

De peu, seguint a la Miharu, es basa en moviments com de sacseig molt suaus i d'auto activació de músculs a través de pressions i moviments circulars. Ella mateixa m'ho va descriure molt clar: és com desenrotllar una tovallola. Tots els moviments estan pensats per a descomprimir els teixits i relaxar els músculs, d'aquesta manera, s'aconsegueix un millor reg sanguini, millor circulació limfàtica i crear espai entre els òrgans i teixits interns.

La tècnica manual

Em vaig estirar vestida al llit de massatges que tenen al centre. En un entorn de calma amb encens i llums tènues, respirant tranquil·litat, vaig seguir amb atenció tots els moviments de la Miharu. No es pot comparar amb cap altre tècnica que hagi provat anteriorment, realment val molt la pena provar-ho, així que no donaré més detalls, només explicaré quina va ser la meva sensació després d'acabar:

- El meu tronc, pit i costelles estaven considerablement més expandides, amb sensació de molt espai intern, de tenir la cavitat toràcica descomprimida.

- Sensació de descompressió de les articulacions

- Relaxació general però no com la dels massatges que et quedes amb ganes de descansar i no fer res, sinó amb energia i agilitat global.

- Connexió des dels peus al cap. 

- Millor postura corporal i extremitats més lleugeres.

- Les meves faccions facials estaven com més estirades, amb la percepció clara que els ulls estaven més oberts, com un efecte lifting.

- Em va sorprendre, també, que els músculs de la mandíbula estaven com menys en tensió. 

 

Sens dubte, una experiència molt gratificant, també gaudint de l'amabilitat i cura de la Miharu, que encara ho va fer tot molt més acollidor. 

Molt recomanable. Jo ja tinc hora per la següent sessió..!


Eva
Eva

Instructora i propietària de QPILATES